ja poproszę pokój dwuosobowy z łazienką (bez dostawki :diabelski_usmiech )
wymiana rozrządu, cieżkie palenie
Zwiń
X
-
wymiana rozrządu, cieżkie palenie
Panowie moze zacznę od początku
moja octawia AHF zaczęła słabiej palić jak jest zimna - od późnej wiosny, w zimę jak swiece żarowe grzały nie było żadnego problemu, od lata jak się zrobiło cieplo i świece nie grzeją, bo tak wyczytałem na forum że jedynie kontrolka się pali ale swiece nie grzeją bo jest to uwarunkowane temperaturą płynu - samochód zaczął rano palić dopiero po kilku sekundach kręcenia - 2-3sekundy BARDZO DŁUGO.
Aha przepływomierz chyba juz tez mam do wymiany bo jak tak przekroczę 2.5 2.7tys obrotów to raz idzie samochód raz nie tak różnie.
wstrzymałem się z diagnozą komputerową ponieważ jeszcze miałem rozrząd do wymiany, który wymieniłem w tym tygodniu
po wymianie auto pali rano jeszcze gorzej normalnie z 6-7sekund kręcenia przy pierwszym uruchomieniu
MOJE PIERWSZE PYTANIE BRZMI
- czy mogło się coś przestawić podczas wymiany rozrządu
(wymieniałem u fachowca, podpatrywałem jak to robił i wydaje mi się że jest bardzo dobry)
- drugie pytanie ,mam juz 150tys na zegarze, co to moze być z tym slabym paleniem, czy to moze siada pompa, czy cos innego
- nastepne pytanie zamierzam podjechać do Serwisu Skody na MODLINSKiej w Wawie na komputer - panowie powiedzcie mi co mam sprawdzić dokladnie ( z tego co czyatalem na forum to przy tym przebiegu, należy sprawdzić zawór N75, przepływomierz)bo oni nieraz nie wiedzą sami, i co jeszcze?????
- aha jak juz wspomnialem przeplywka chyba jest do wymiany bo mam problemy przy wyższych obrotach raz idzie raz słabo?
Panowie pomóżcie to znaczy napiszcie mi o co pytać w serwisie co kazać sprawdzić, bo oni wielokrotnie nie wiedzą sami co sprawdzać w takich przypadkach i zbywają klientów
pozdrawiam
-
-
A rozrzad byl wymieniony tylko fizycznie, na oko, tzn od pomalowanych wczesniej znaczkow, czy byl rozpiety i skladany na nowo wg przyrzadow, a potem kat wtrysku byl korygowany przy pomocy komputera?? Bo to zasadnicza roznica.
Przebieg jak przebieg, pompa moze byc troche zuzyta, ale objawialoby sie to problemami z zapalaniem na cieplo a nie na zimno.
Komentarz
-
-
dzięki panowie za wszelkie uwagi i odpowiedzi,
rozrząd był wymieniony tylko fizycznie, tak jak powiedziałeś Maicroft, to znaczy wg znaczków.
zamierzam tak jak mówiłem podjechać do serwisu, bo mam tam znajomego
dlatego pytam was panowie jeszcze raz jak mam się przygotować do tego sprawdzenia, o co pytać, co mają sprawdzić, na co nalegać przy sprawdzaniu itd.
jeżeli znajdziecie chwilkę to napiszcie parę porad
pozdrawiam serdecznie
Komentarz
-
-
Re: wymiana rozrządu, cieżkie palenie
Zamieszczone przez jurek13(wymieniałem u fachowca, podpatrywałem jak to robił i wydaje mi się że jest bardzo dobry)Zamieszczone przez jurek13rozrząd był wymieniony tylko fizycznie, tak jak powiedziałeś Maicroft, to znaczy wg znaczków.
Sorry, ale to dupa a nie fachowiec."...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Pierwsza zasadnicza sprawa. Podjedz na diagnoze do fachowca - np. do p. Bogumila, Mastersa, etc... Nie do ASO
Bogumil powiedzial ze .....TTTM
Nie bede komentowal swojego zdania na ten temat bo moze jestem w bledzie....BMW E46 320d by MT 184PS@406Nm
CR-V 2,2 i-ctdi
Perfectservice by Dobrygrześwawa
Komentarz
-
-
za 2k km stuknie 90 k km i mam zmieniac miedzy innymi pasek rozrzadu, a tu czytam takie rzeczy, ze jak go oddam do roboty to chyba wypale paczke fajek, najlepiej popularnych .. a tak powaznie to ustawianie wtrysku w mojej skodzie (silnik ATD) odbywa sie przez kompa tzn VAGiem?
jezeli to kretynskie pytanie to prosze o lagodny wymiar kary ..1.9 TDI ATD KOMBI 4x4
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez EmilBogumil powiedzial ze .....TTTM
Nie bede komentowal swojego zdania na ten temat bo moze jestem w bledzie....
i pytanie brzmi, gdzie wymienic rozrzad ??
P.S: dodam, ze nie interesuja mnie odpowiedzi w stylu TTTMbylo: Octa I Combi TDI+MTKATOWICE
Jest: 170/365@204/430... cos tam jezdzi :twisted:
Perfect service by DobryGrzesWawa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftJackal, Ty siedzisz w B-B i do dwoch ASO masz bardzo blisko z pracy :diabelski_usmiech
A czy Compsporty robia, to nie wiem :|bylo: Octa I Combi TDI+MTKATOWICE
Jest: 170/365@204/430... cos tam jezdzi :twisted:
Perfect service by DobryGrzesWawa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez JackalASO :twisted: ja wiem ze dzis w BB jest bardzo upalnie :lol:
A tak przy okazji, jak juz siedzisz w BB, to byscie z Microftem jakos OCP w rejonie rozpropagowali."...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
witam
Witam
panowie jutro bedę miał interfejsik do Vag-a
chciałbym najpierw sam wypróbować go i podzielić się z wami błędami jakie pokaże
problem w tym ze nigdy jeszcze z Vaga nie korzystałem
bedę chciał sprawdzić kąt wtrysku i przepływomierz
i jeszcze pewnie inne elementy odnosnie tego złego palenia
proszę was podpowiedzcie mi tak łopatologicznie
jak to w Vag-u zrobić
w ktore zakładki wejść
jak zgrać parametry np podczas jazdy które wyjdą dla przepływomierza
pozdrawiam i proszę o pomoc
Komentarz
-
-
bylo: Octa I Combi TDI+MTKATOWICE